Saturday, January 31, 2009

apa rasa ati tak orang...

mek da tulis post tok reya.. pi mek delete gik.. sebab... sebab.. mek asa nak delete jak.. heheh..

kitak orang mok sik PKR take over srawak ho? mek kak baca post tok reya.. cem sik best jak asa ati mek... dah itu saja.

Thursday, January 29, 2009

Ujan sik berenti, Banjir lagik!

Kuching tok dah start banjir lagik eh! dari tgh hari imarek ujan sik berenti.. semalaman tadik ujan lebat jak... aku nengar aek di Gita nun dah nait gik bah... king tide hari tok 5.8m... hopefully ujan berenti gik eh.. siyan ngan sidak bok abis bekemas kak banjir reya...

aok, mlm tadik rumah tambi jual mee di perumahan depan Mat Cafe (sorry.. mek salah dengar eh.. hehe) rumah orang jual laksa di perumahan di masok pencuri... tauk ada pencuri ambik kesempatan time ujan tok! semua orang sik sedar... sik sedar lansung kerana nyaman tido ari ujan tek... ku tauk crita tok sebab mak mentua ku diam selang sebuah rumah jak dari tambi ya bah.. hah! POTONG KAN TANGAN SEMUA PENCURIIII!!!!

Sunday, January 25, 2009

Manusia Kawat (dan hukum hudud)

yah.. pa kenak mengenak manusia kawat ngan hukum hudud? first things first. apa manusia kawat? mun lom penah nenga, cerita nya cem tok...

aku malam tadik di ajak keluar ngan anak geng bapak ku.. orang Ponti.. mek orang rami2 la kuar mbak daknya minum di Khatul.. (ish. sik nyaman siya eh. dah la mahal!) cerita punya cerita , tang ada2 jak sidak ponti tok bukak kesah manusia kawat tok.. apa kawat? dawey, besi... ada sorang rompuan tok dari kalimantan timur, nya dah 17 tahun ngidap penyakit pelek tok.. penyakitnya rah badan nya esp part perut nya pandey tumbuh dawai besi.. dawey.. dawey besi.. bertegar gik ya.. apa lagik aku.. dah balit rumah alu lah google.. nya tok gambar nya...




aku songlap gambar tok dari ntah website ne tek kah.. kotan kejeron nak cerita ngan tak urg... nang besi keluar tumbuh dari perut nya eh... dah la sakit.. sebab mun lamak2 besi ya pandey tercabut dan bekas nya tumbuh ya lukak bah.. ee.. nasib bait nya sik infection apa indah owh...

tok video nya..




ah.. siyan owh.. kuasa Allah Taala.. macam ne manusia boleh idup macam ya.. dan cemney pandey kuar besi indah dari badan nya.. doktor sikpat nak ngubat or operate sebab maseh banyak gik yang lom keluar...

so.. apa kaitan ngan hukum hudud? mek orang tek sempat juak imejin.. coba nok tumboh ya tek emas (tauk ada imejin...) nak kah kaya nya owh.. muak juak sik sakit pecoma.. kak gi berubat tek. "nah, (cabut sigek dawei mas dari perut) mak kaseh ah. brapa igek dawei tak mok?"

kakya nak.. nok nama benda berega.. ada indah orang makei motosikal main ragut dawei emas dari badan nya.. yah.. ya imejin jak... sebut hal pencuri.. (ha.. tok la kaitan nya ngan hukum hudud) ku heran juak eh.. pakenak krajaan kita tok cem takut jak ngan hukum hudud owh... maka nak.. pencuri la patut takut ngan hukum hudud nak?

ku rasa lah.. government should give it a try.. bok org kin takut nak curi. sah ditangkap mencuri, potong tangan nya. gik asa! yah... klak eh.. mun dapat nangkap pencuri dirik mpun, sebelum nganta nya ke polis, potong kan tangan nya... apa hukum nya owh.. salah sik kita owh? adakah kita akan di hukum kerana motong tangan pencuri owh...? hrm....

Thursday, January 15, 2009

Perfume - The Story of a Murderer

dah puas ku raon2 ke blog2 ngegeh sedunia tek aku decide sikmok menyentuh perihal banjir.. dah cukup luas cakupan litupan cerita banjir leh fellow bloggers. syabas! kalah dak tivitiga.

tok ku nak cerita hal perfume tok.. aku sik ingat bila ku first nangga treler nya.. tapi setelah nangga treler nya ku nang ingin la nak nangga crita tok.. rasa nya time ya ku gik seh buntin dah nunggu ari kali ya sik brani gi nangga wayang gik... so bagi yang belom nangga treler nya, boleh nangga sitok...




kakya nak.. ada lah malam senin ya tek.. sebelum ku smayang isya tang ada jak pandey teringat ngan crita tok.. dah kol 10 gya tang ada rasa nak mukak tivi jak cun nemu crita tok dah start. dalam star movies.. sik la nangga dari mula, tapi gik baruk start juak la.. nya dah besar.

yoh.. sampey ritok ku itok ngan crita tok aih... kitak org penah sik gya? kak nangga sigek crita ya nak, scene2 babak2 cerita ya tang maseh bermain2 jak lem palak sampey few days... dolok aku kak nangga crita The Village dgn cerita The Others ku terngiang2 cemtok juak.

k, mana sapa lom nangga, aku berik spoiler and review sikit. aku crita jak jalan cerita nya. mun kitak org mok nangga tanpa spoil, boh baca gik start dari sitok. ku nak crita tok.

Jean tok (cemya la ija nama nya asa ku) kan tek ada idong cem asuk nak.. jadi suatu hari nya jumpa sorang perempuan tok. sik la kacak ne. peasant juak. tapi nya tersangat la suka ngan bau rompuan tok. Jean tok cem bodo2 jak bah. inhumanly bodo. nya jenis bodo straightforward eh. bodo sekda perasaan. hanya satu jak obsesi nya, iaitu bau.

k tok part nya nemu rompuan ya.



mun aku pun jadi rompuan ya tek nang ngutik la tiba2 jak ada org ter sniff2 kat blakang kita.. eee... ku tak rela.

anyways. nakkan rompuan ya nerais. nya tek alu nutup mulut rompuan ya. cun ada org melimpas... org melimpas ya tek cun juak gik gago kissing indah, sik tauk Jean ngan rompuan ya ada siya. Jean tok kotan nya tek leka nangga org melimpas ya tek sik sedar nya nutup mulut and idong rompuan ya kuat ilak sampey rompuan ya mati suffocated.

so nya sik sengaja terbunoh rompuan ya. tapi nya nang tersangat la suka ngan bau rompuan ya. tapi kan rompuan ya dah mati.. kin lamak ilang la bau nya. so mula la obsesi baru nya - to preserve smell.

Jean tok hamba kuli keng. jadi nya tek hanta barang ke sorang perfumer tok. waktu nya hanta ya nya sempat la mendemonstrasi skill nya dengan bau tek. nya dapat molah baru perfume nok top time ya la. dgn menggunakan segala minyak dan apa2 yang ada di perfume shop ya tek. sikpayah sukat, sik payah papa, main tuang2 jak alu jadi. nang terer la.

so perfumer ya tek alu meli Jean. alu lah perfumer tok kaya leh Jean tek. pa nya pandey molah perfume bau nyaman2. tapi Jean mok sigek jak. nya mok blaja cemney mok preserve smell. abis dak pusak Master nya tek di rebus nya indah.. siyan ku ngan pusak ya koh.

ya Master (dustin hoffman jadi master nya tok) nya tek manas ngan nya "heh! ney ada orang preserve bau cemya! sik la semua benda ko dapat nak preserve bau! kaca ne ada bau! ko gila nak?"

Jean tek jawab "Aih, kitak madah kita dapat preserve semua bau. kitak bulak kamek! kitak bulak kamek!!" alu nya pisan. sik sedar dekat seminggu sampey doc pun madah nya sekda harapan nak idup gik. tapi waktu nya sedar nya nanyak boss nya gik tek. "nang sekda cara lain ka nak preserve bau boss?"

Master nya tek asak ati nemu nya bangun nangis2 jak madah "ada. tapi aku sikpat ngajar kau. aku sekda elmu ya. mun ko mok, di Grasse ada. di siya semua ada."

sik lamak pas ya Jean tek alu bait. pandey merajuk juak si bodo ya eh.

pendek crita.

nya tek gi Grasse.. nemu sorang gik red haired girl. anak orang kaya.. pun nya suka juak bau rompuan ya. bapak rompuan ya nok jadi proffesor Snape lem crita Harry Potter eh...

nya keja di kilang perfume tok, dan sebab nya bagus gilak nya tek di trusted dengan kira kedak lab sidak nya la... sak jak dalam barn. jaman ya bah. yalah alu nya molah experimen demi experimen nak preserve bau badan manusia. nasib sik bau angit owh.. cemney ndak kah nya tek molah perfume bau angit owh...

akhir nya nya berjaya. dah bejaya, nya mok molah sigek perfume tok. every perfume has 3 chords, 12 notes in all. so nya bunuh 12 orang perempuan. each one sigek botol of essence. sorang perempuan sigek note. and semua rompuan kacak gik dara oi...

the last note, kata Master nya madah ada sigek gik mun nak create truly original perfume, by adding one essence that will bring out all the other notes ya tek... nya lah rompuan red hair nok anak prof Snape ya tek... rompuan yang ke 13.

lepas nya bjaya bunuh rompuan ya juak and ambik minyak nya.. di campo nya semua minyak ya.. 13 orang mati oi... (cem minyak mayat jak owh) nya tek alu kenak tangkap. nak di hukum bunuh. cemney ending nya? ku berik kitak orang nangga part last tok. nok lem astro pun kenak censored.




nang fower la minyak ya. ya bok ilmu penundok nak? tapi ending nya mena2 gik pelek. sik pandey ku nak crita exact words. tapi nya senarnya maseh frust ngan rompuan nok nya terbunoh mula2 ya. dan nya balit ke tempat nya dilahirkan. di tujah nya sebotol2 perfume ya ke palak nya. alu nya di kerondong semua manusia nok ada siya dan nya mati di makan semua orang. tinggal baju jak. tulang2 pun sikda. dasyat li jak.. nama gik crita pebulak nak...

sekian saja terima kasih kerana sudi membaca.. ahaha.. ku asa nak share jak cerita yang ku tangga skali tapi berulang2 nya bermain di fikiran tok...

tag leh Bunga

tag tok sik susah.. cut and paste jak... interesting juak..

'The Rules: Go to urbandictionary.com and type in your answers to the following questions.Post the first definition it gives you. Tag 5 people.

1. Your name?

Jamie

The king of stealing, is a fucking criminal mastermind of stealing. Is never caught and is very mischeivious.
'you a complete jamie dude'....'i cant beleive you just pulled a jamie'
MM: tok jak nama versi org putih ku eh...

2. Your age?

27

the age all rockstars die at:
jimi hendrix
jim morrison
janis joplin
kurt cobain
alexander the great
james dean
river phoenix
brad nowell (lead singer to sublime) died at the age of 28 years and 2 days (2 days from joining the club)
you and i have been through that
and this is NOT our fate
27
MM:belom tauk gik.. aku lom 28..

3. One of your friends?

Oon

/u:n/ —n. the general smell of a person's crotch which emanates from that region before specific examination of its constituent parts, such as the vagina, penis or anus.
1. I loved the smell of her oon.
2. Her oon drew me into her, making me want to perform cunnilingus.
3. I could smell her oon just standing next to her; it was disgusting, like a dead cod.

MM: Sorry Oon.. nama kitak jak mek terpiker nak ngkah tek.. ehehe...


4. What should you be doing?

writing

a kind of love that thats annoying as hell and makes you want to pull your hair out. It keeps you up and night, and it makes you think about the world entirely differently. Its a passion that is unlike any other. It overides everything in your life.
What do i want to do with my life?

I want to be writing.
MM: i should be writing more and more content for my cat website... tapi malar jak ngula..


5. Favourite colour?

white

1. The color white.

Contrary to popular belief the word "white" is not a racial comment or slur.
This paper is white!

(idiot human rights activist) "Oh my GOSH you racist bastard!!"

MM: aku rasa ku sekda feveret kaler la.. mun baju ku suka hitam. mun rumah dan interior design ku suka putih. rose ku suka putih+merah. beg ku suka cokelet. gelas ngan mangkuk ku suka transparent. mata ku suka ijo. or blue green. rambut ku suka merah... dak segala dak toala sapu tangan ku suka purple. ah.. ku suka kaler pada case2 tertentu.. but mainly aku suka purple, and then blue-green. kakya ku suka merah and then pink. esp pink blend ngan kunin.. cem sunrise kaler ya... so keimpulan nya ku sikpat decide, so i chose white. walaupun white bukan kaler... tapi white light contain all colors. ehehe.. rangkak.

6. Birthplace?

kuching

The capital of Sarawak, Kuching is is the 4th largest urban area in Malaysia and with probably the best quality of life. It is a beautiful, green, laid-back city with non racist people (comprised of mostly Chinese, then Malays and Dayaks)- which is a like far-away dream in most parts of Malaysia. Most only 'learnt how to become' racist after staying for some time in West Malaysia. Intermarriage especially among the Chinese and Dayaks are common. Kuching has the best of both worlds - the facilities of a modern city and the strong community ties of a small town. In short, Kuching is a wonderful place to live in but a mindnumbingly boring place for tourists.

Contrary to what quite a lot of West Malaysians think, Kuching people are not uneducated and 'ulu'. The fact is most Kuchingites can speak better English then them. Kuching also ranks as the no. 2 highest average household income.

Most Kuchingites have the same hobby - eating. This is why there are so many kopitiams over here. Our most famous foods are the kolo mee, laksa Sarawak, kacangma and midin belacan.

Kuching is developing at a very pace rapid pace and this is not neccesarily a good thing. Rising crime, traffic jams, several new malls, and more coming soon might turn Kuching into another unlivable metropolis. Currently however, crime and traffic are still much better than in other large cities in Malaysia.

Noooo.. Kuching, you're beautiful just the way you are! Don't grow up too fast! T_T
Kuchingite driving around: Haiyo why Kuching so boring one no place to go one? All the same things nia.

Another Kuchingite: Nevermind la. Can go eat again lor.

MM: hidup Kuching!

7. Month of your birth?

December

The month in which the hottest women are born.
That girl is FINE! She must have been born in December.

MM: awrh... right so! ahaha!

8. Last person you talked to?

husband

1) Someone who has your back when you need it, but knows when to get the hell out of your way when he has to. Useful for fixing things, keeping you warm, and that fuzzy soft happy feeling that he usually creates.
2)Also, apparently something most of the previous definition submitters haven't the personality to attract.
1)"I love my husband, he managed to fix the toilet after it exploded and started spitting zombies out every fifteen minutes" - Random Female Victim of Zombie Attacks
2)"...In short he is about useless." - Well, I suppose you'd think that, being completely unable to attract a decent guy.
MM: erhm... no komen.

9. One of your nicknames?

mama

a very attractive woman
daiimmmnnnn!! she is one hot mama!

MM: yah... nang dah di lahirkan sejak azali pya.. giney nak molah nak? ehehe...



tag 5 people:

1. t-rah
2. adie
3. Su Jamm
4. Mega
5. Danish

dah sekian saja..

Friday, January 9, 2009

All Or Nothing

oh.. ma feveret movie... ma feverettt song of all time!! mesti ku feel gila nangga part tok.. nenga lagu tok... dapat mendalami mena2 perasaan nya perform and dapat capai apa nya mok ya.. huhu.. aku suka dance bah.. suka bangett... bunga silat pun kira cem dance juak.. rindok mun ku da peluang nak training cem dolok gik.. kepuasan ya sikpat tergambarkan...

Kenak Tag leh Shyla...

weh.. salu maca tag urg.. sik penah tepiker akan kenak tag.. muehehe.. so this is my first one... so peraturan2 nya :

1. Each blogger must post these rules.

2. Each blogger starts with ten random facts/habits about themselves.

3. Bloggers that are tagged, need to write ten facts about themselves. You need to choose ten people to tag and list their names.


10 random facts about meself


1. Aku sik suka durian dan yang sewaktu dengan nya.. tempoyak ka dodol ka.. any durian by produk.. aku even sik makan kueh coklet yang di englah sama kontena dengan bingka durian.. bukan ku minah celup ka apa.. nang ku sik suka.. dah coba nak suka.. tapi sik juak suka.

2. masa ku kecik2 bapak ku pernah upah ku makan selumeh durian 5 ringgit dan aku makan selumeh jak. ya pun dari pagi sampey petang ku nak ngabis nya.. time ku kecik marek 5 ringgit banyak wo..

3. sebelum ku branak berat ku 85kg.. muehehe..

4. aku suka mata wana ijo.

5. dah 15 bulan aku breastfeeding full time.. sik juak la.. since anak ku dah makan macam2.. tapi nya sik mok minum susu formula... apa? melamin? oh, tiada risiko..

6. aku start skolah umo 3 tahun.. muehehe.. kenjet tuaija nak skolah time ya. kakya ter lejuk2 terbiyuk2.. brapa tahun kita skolah? 10 tahun nak? mun sampey fom limak la.. seterusnya gik? lamak da jak kita skolah..

7. masa skolah fom limak dolok.. member keras mek orang ada 11 orang.. dan mek orang gelar group mek orang ya Tekoyong Mumui.. sik tauk siney oleh nama ya... dan sik tauk juak kenak.. ehehe..

8. mak ku dan semua adik beradik ku allergic ngan pusak. hence aku deprived nak nginang pusak lem rumah.. sikpat nak goleng2 ngan pusak tas katel.. yalah ku obses gilak ngan pusak kali..

9. aku penah makey braces masa form one.. 18 bulan.. sebab taring ku empat2 semua suing. gigi ku gigi rabbit, semua besar2, dan serakak ku kecik.. sekda space k taring ku nak keluar.. akhirnya keluar suing semua.. cem pontianak. tepaksa buang 4 igek gigi geraham kecik ku.. so kinek tok gigi ku kurang 4 igek dan maseh juak sekda space kei wisdom tooth nak keluar... setakat tok baruk 3 yang keluar di belakang nun, tapi melintang.. huhu.. susah mok tuci gigi..

10. kerana tension leh boipren ku marek, ku penah cukur palak ku mpun.. cukur botak... susah da jak makei tudung... neyndak.. palak cem zap on.. lekat2 jak tudung..

sekian saja 10 random facts about meself.. now saya nak tag sapa owh...

hrm..

1. Oon
2. Rudy
3. M.I.A
4. Nono
5. Tirah
6. Azai
7. Wonder Woman
8. Ngegeh Babe
9. Farah.Marzuki
10. Aya Snooter

k dah.. dah ekot peraturan.. ngeehee... k Shyla.. kamek dah menunaikan tag kitak k..

Thursday, January 8, 2009

lepas jumpa Dentist

update jap.. ngehehe... [senyum dan gisin dengan bangga nya]

kitak orang ingat sik macam ne rasa bila dentist nak drill nyuci gigi kita sebelum nya nampung ya eh... uhuhuhuuuu.. best gila.. last ku jumpa dentist, waktu ku prego 4 months.. now anak ku dah 15 months.. muehehhe.. hasil nya ada duak igek lubang..

wah.. lega la hati ku.. the worst has passed.. yah.. sapa lom gi dentist? berani tak orang... huehuehue... teringat ngen zaman dentist gi skolah marek.. nang berdebar2 la nungu turn.. dah la dentist ya ganas membelak mulut kita.. mulut jak gik kecik time ya... huhu.. sik tergambarkan perasaan best tok gigi dah good as new! WooOhooo!

Ku Nak Gi Dentist

a little confession.. aku lamak gila dah sik gi dentist!! huaa.. hari tok ku ada appointment sebab aku dah sik tahan gik gigi ku dah berlubang. asal kumor jak ngiluk gigi ku.. tapi bila ku ngenang dentist lak drill gigi ku agik la ngiluk!!! huwaaAA!!..

tok jam kol 10 appointment kol 10.30.. sempat juak nak nulis... well, dentist ya semenet jak drive dari umah bah... dah la anak nya laja math ngan aku taun ya tek.. ada la nya call nanyak taun tok tek nak nyambong gik, since anak nya form limak taun tok... ohohoh... brani tak doc.. mun sakit mek sik mok ajar anak tak lagik... huhuhu.. takuittt!!! wish me luck! kaktok update gik... mok kemas loks...

Tuesday, January 6, 2009

Doktor Cinta

anak ku nang faveret la lagu tok... pa lagu tok jadi lagu tema cerita perempuan lem cenel aruna...

tok vid nok diperkenalkan leh Oon... ahaha! ku nang gelik2 ati la tiap kali ku mukak vid tok... aku epit n piah miker2 adakah miak skolah or sidak nurse? dah mek duak kaksidah nangga mena2 tek.. nangga dgn logik meja skolah indah.. sah tok miak skolah.. ehehe.. nasib bait miak skolah! mun dak nurse tek nang gai lah!



dan in case tak rang sik tauk kenak daknya tandak gya.. tok vid asal nya..



**sambil ku nulis tok anak ku tgh goyang2 nenga lagu tok! ahaha!
------------------------------------------------------------------