Wednesday, April 29, 2009

Al-Fatihah to Puan Sri Laila Taib

Sedeh ku nengar berita petang tek... Semuga rohnya dirahmati Allah s.w.t. terkejut bah.. sikda juak nenga cerita nya sakit... Tok Uban ada ku nengar.. nya sikda.. dah nengar nya kembali ke rahmatullah ptg tek baruk la ada nenga cerita tek she's battling cancer...




Lom lamak gik gambar tok.. only few years back. Nya suka pusak juak aih.. Cat museum ya sapa juak mpun idea nak... Al-Fatihah...

Thursday, April 23, 2009

Lawak eh!

Boleh sik? Ada juak orang Kuching macam tok eh... ahahahaha!

Nampak li jak bulak


bulak duhal gambar tok... bok mek nangga... sama stended ngan gambar polah Audio.. ehehe...

Sunday, April 19, 2009

Sarawak Cat Club AGM

Okie... went to the AGM... and new commitee was formed for year 2009/2010 . here they are

president : Dr. Huey Lee Hui Lin
v.president : Janet Then
Secretary : Christina Ting
Dep. Secretary: Siti Jamilah
Treasurer: Tommy Liew Tze Jin
Dep. Treasurer: En. Bakhtiar
Committee:
Dayang Mastijah
Mr. Chew
Florence Gan
Salehah Dayang Maimunah
Dr. Davies
Kevin

okie.. lot to learn and lot more work coming i suppose.. dah la bulan mei tok ada show gik...

Wednesday, April 15, 2009

Kuppa Kopi (Sekda Bunyi)

frust ku sebab the only copy yang ada, sekda bunyi! dah la recording sik abis, sampey part Nyenc keluar pun sik di rekod. frust gila.. huhuhu... but well, this is part of the klip bisuk untuk tontonan kitak orang la.. hehe.. ku ngkah 40 seconds jak. sik tak orang boring nangga klip bisuk...

Sunday, April 12, 2009

Cat Exhibition DBKU



lamak2 ya tek sidak molah cat show ada juak ku nangga sidak nok ala-ala Cats (di atas sekedar gambar hiasan k) kayo2 b4 daknya molah show... baruk la kali tok tek ku nangga daknya bertandak... jenaka jak lah... cem... tandak pun cem sik penoh perasaan jak... tapi part nok paling best ialah tandak melayu... ahaha.. pusak pandei tandak melayu juak! sayang jak aku sik ambik gamabr waktu ya...

Saturday, April 11, 2009

Anak ku demam...

sekadar mencatat lem e-diary...

anak ku demam... ku sik berik makan ubat... sik lamak nya demam compare to bila bok nak demam alu di berik makan ubat... ya experience aku la... kinek tok nya batok jak... sebeblum tok selera makan nya pun kurang... milus jak badan nya... tapi tok dah ada improvement on selera la...

sigek jak yang ku prasan perubahan nya lepas demam... nya salu bangun pagi... ehe.. bangun kol 8.30 dah standard dah kinek tok... mun sik kah.. mun belom kol 12 tgh hari lom nya bangun...

Friday, April 10, 2009

Dah nangga lom?



Yoh... ngutik juak rupa crita tok eh... eee...

Wednesday, April 8, 2009

boh makan Mc D ah...

mula2 aku dah sik makan McD lagik tegal kempen against Israel... tiap kali ku teringin nak makan fries McD, gi depam McD, terbayang ku muka2 baby nok mati kenak tembak or kenak bomb.. sik kempang ku... alu la aku sik makan McD lagik.. nang sik penah ku makan McD gik eversince...

dan dah kin lamak sik makan, makin kurang temptation nak makan nya... kakya nak.. ku nemu video tok... ku nang penah nangga video "supersize me" nok dokumentari hal McD ya... tapi ku insap kejap jak.. since ku nang dah insap sik makan McD gik nak... aku nemu video tok dan aku benar2 rasa syukur aku dah sik makan McD gik...




kali fries ya ada campo plastik kali owh.. ya nyuruh kita ketageh kali nak... huhu.. haha.. ku dah sik ketageh gik dah.. dah insap!

Monday, April 6, 2009

Belly Dance

aku nak... dah umas nyawa ku ngan dirik koh... semenjak menjadi ibu.. dah lupak dengan dirik ku mpun... aku nak mengelak dari berkelakar tentang isu semasa seperti Najib jadi PM dan election kat batang ai hari tok tek... (ku rasa dak PKR pun kempen gik disadvantaged since daknya kempen mostly thru internet dan kat rural area Swak gik sekda internet access gilak) serta aku rasa BN akan jadi stabil sebab Tun M dah masok Umno balit k support Najib.. k against Anwar yang berpaling tadah menentang PM yang membebaskan nya dari jel lalu mencetuskan huru hara politik tanah air.. sak nya temu balit seteru lamak nya gik.. since Tun M dah nindin gelanggang politik balit.. tedah urg tua ya lom dapat juak nya nak retire... dah.. ku sikmok memberi kometar lanjut.

Anyways... aku tek mbak palak stoing ku... aku tok semenjak kecik gik nang dah fascinated dengan Belly dance. ku sik pernah juak nangga seni ya sebagai sesuatu yang erotic dan sexy (of course nya sexy but sexy ya hanya perkara sampingan jak) It is an Art. nya memerlukan skills yang tertentu dan bakat yang tertentu dan aku rasa nya sangat beneficial for orang perempuan terutamanya.

sebab.. belly dance akan tone up muscle badan perempuan the graceful way. perempuan akan mengenal dan dapat belajar control certain muscle dalam badan nya yang nya sik pernah terpiker dapat di control. dan sangat bagus untuk menguatkan otot-otot peranakan dan dapat membantu proses melahirkan since perempuan ya dah kenal dengan certain2 muscle dalam badan...

so kurang la ketakutan perempuan itu tentang nak melahirkan secara semulajadi.. sebab proses mengandungkan dan melahirkan anak adalah suatu proses yang semulajadi bah. bukan yang smthing yang alien dan memerlukan perhatian doktor like it's some kind of a disease or sumthin'...

ah.. berbalit kepada cerita Belly Dance tek.. ehek. Sabtu ya tek ku join belly dance class! hahaha.. lamak dah ku practice sendirik2 belly dance dari video... practice dlm bilit mandik... malu da jak nak ngakuk minat belly dance tek.. hahha... akhirnya ku jumpa instructor yang offer belly dance class where no men are allowed to watch! and no men are allowed on the whole floor! so aku pun seronot la! blajar belly dance dengan bebas dan sik yah k tudung... hehe.. best da jak! sik sabar nunggu hari sabtu baru for next class... sejam rasa sik cukup jak... betapa la seronot nya rasa hati ini akhirnya dapat belajar belly dance!

dah itu saja report saya pada hari ini.. saya bercita-cita suatu hari nanti saya akan jadi sungguh pandai menari belly dance macam Sadie... ku suka nya aih! tarian nya sik vulgar.. very the decent and sopan santun and demonstrate the very essence of belly dance... tapi tarian ku hanya untuk tontonan suami ku ya... hahaha...



yah.. sebab ya lah nama blog tok ngegeh.. sebab.. aku ngegeh juak senar nya.. hahhaa.. tapi ngegeh yang positip okayh... sapa mem mem ingin nak laja belly dance juak.. leh cek sitok.. cek lok lah.. takut kelas nya dah penoh...

Wednesday, April 1, 2009

Hari bulak Sedunia

okey... sik boleh bulak. walaupun ada hari bulak sedunia... well... Fred tok nang annoying la...

------------------------------------------------------------------