Monday, April 6, 2009

Belly Dance

aku nak... dah umas nyawa ku ngan dirik koh... semenjak menjadi ibu.. dah lupak dengan dirik ku mpun... aku nak mengelak dari berkelakar tentang isu semasa seperti Najib jadi PM dan election kat batang ai hari tok tek... (ku rasa dak PKR pun kempen gik disadvantaged since daknya kempen mostly thru internet dan kat rural area Swak gik sekda internet access gilak) serta aku rasa BN akan jadi stabil sebab Tun M dah masok Umno balit k support Najib.. k against Anwar yang berpaling tadah menentang PM yang membebaskan nya dari jel lalu mencetuskan huru hara politik tanah air.. sak nya temu balit seteru lamak nya gik.. since Tun M dah nindin gelanggang politik balit.. tedah urg tua ya lom dapat juak nya nak retire... dah.. ku sikmok memberi kometar lanjut.

Anyways... aku tek mbak palak stoing ku... aku tok semenjak kecik gik nang dah fascinated dengan Belly dance. ku sik pernah juak nangga seni ya sebagai sesuatu yang erotic dan sexy (of course nya sexy but sexy ya hanya perkara sampingan jak) It is an Art. nya memerlukan skills yang tertentu dan bakat yang tertentu dan aku rasa nya sangat beneficial for orang perempuan terutamanya.

sebab.. belly dance akan tone up muscle badan perempuan the graceful way. perempuan akan mengenal dan dapat belajar control certain muscle dalam badan nya yang nya sik pernah terpiker dapat di control. dan sangat bagus untuk menguatkan otot-otot peranakan dan dapat membantu proses melahirkan since perempuan ya dah kenal dengan certain2 muscle dalam badan...

so kurang la ketakutan perempuan itu tentang nak melahirkan secara semulajadi.. sebab proses mengandungkan dan melahirkan anak adalah suatu proses yang semulajadi bah. bukan yang smthing yang alien dan memerlukan perhatian doktor like it's some kind of a disease or sumthin'...

ah.. berbalit kepada cerita Belly Dance tek.. ehek. Sabtu ya tek ku join belly dance class! hahaha.. lamak dah ku practice sendirik2 belly dance dari video... practice dlm bilit mandik... malu da jak nak ngakuk minat belly dance tek.. hahha... akhirnya ku jumpa instructor yang offer belly dance class where no men are allowed to watch! and no men are allowed on the whole floor! so aku pun seronot la! blajar belly dance dengan bebas dan sik yah k tudung... hehe.. best da jak! sik sabar nunggu hari sabtu baru for next class... sejam rasa sik cukup jak... betapa la seronot nya rasa hati ini akhirnya dapat belajar belly dance!

dah itu saja report saya pada hari ini.. saya bercita-cita suatu hari nanti saya akan jadi sungguh pandai menari belly dance macam Sadie... ku suka nya aih! tarian nya sik vulgar.. very the decent and sopan santun and demonstrate the very essence of belly dance... tapi tarian ku hanya untuk tontonan suami ku ya... hahaha...



yah.. sebab ya lah nama blog tok ngegeh.. sebab.. aku ngegeh juak senar nya.. hahhaa.. tapi ngegeh yang positip okayh... sapa mem mem ingin nak laja belly dance juak.. leh cek sitok.. cek lok lah.. takut kelas nya dah penoh...

16 comments:

Audio said...

Kamek puas nangga ompuan arab bellydance sitok ehek. Tapi lamak dah mek sikda nak nangga agik nok kedak tok. Sikpat dilayan glak. Mala nelan aek lior jak nangga adehhh :|

Si Penconteng said...

Aih. Sine kitak blajar ya Kak?? Ada ka rah Kuching tok?

MakModen said...

Audio,
teng kyu.. nang pantas kitak respon dengan blog updates geng2 owh.. kagum mek eh... eheh.. mek sik tauk la, mek bukan orang laki nak.. tapi mun tak imagine trying to move that way.. it takes a lot of muscle control... banyak mek nangga belly dance tok more to menggoda than being the art it is.. macam Sadie perform tok tek lah.. mek suke!

Zatil,
aok. di Kuching... bukak tak website nya.. tak mok join juak kah? ehe.. best eh...

Khairul Antasha said...

wah..belly dance eh...kmk suka jak nangga..mun nk join asa mok napok dirik jak..hehheh

MakModen said...

eheh... mek asa dah lamak dah napok dirik.. kali tok mek sik duli gik... mek mok luah kan perasaan terpendam terhadap belly dance! hehe.. yerdeh.. mesti mok ada elemen ngegeh bok dapat tandak2.. mun sik ngegeh sik jadi tandak2 ya... ehehe..

ngegeh babe said...

yoh!!!!! ahernya!!!! ada juak mek nemu urang mok masok belly dance class.

kmk tok eh. nak masok yoga nak menar. nak masok pilates nak menar. nak masok belly dance nak menar. apa tek xda geng. ariya masa round2 nemu belly dance class for beginner somewhere kat green road sia. teruja kali jak. tapi yalah tekkk. mun dh sorg dirik, lambat cita nya.

asal boh belly dance instructor ya pisan jak nangga belly mek erkkkk

QasehNoorLaila said...

salam..mmm...belly dancer..ya rabbi sikpat imajin mek koh..adoi mek sa either way la..mn sik knak tetak sampe pecah perut leh b.sam or knak tamapran helang leh nya..mmmm..tp gud luck dgn ktk..berani betol mencuba sesuatu yg baru..

MakModen said...

Kak Ngegeh,
aok. best. mula2 mek gi nak test jak.. sebab ada walk in rate bah.. tapi lepas first class mek alu sign up for a month, since nya murah gik and mek looking forward for the next class... eheh.. ne ada k baju pelek2... k loar panjang k t shirt biasa jak ehehe... sik perlu sor belly pun.. ahahaha...

Qaseh,
eheh... mek tauk nada ya cem singit jak nangga mek. aok.. ada orang sik dapat nerimak belly dance, ada orang gelik. tapi kamek mempunyai pandangan berbeza dengan belly dance... sama juak dengan mufti madah yoga haram bah.. mantra nya haram. tapi mun kita molah yoga secara fizikal ajak, pa salah nya. its just a form of excercise. sama macam bersilat juak... nak defend dirik mpun? come on la.. jangan mulak dirik mpun... mun agik blaja sikit2 ya... kus smangat...

kamek join belly dance tok more to kamek mpun mental health. mun kitak dah berlaki dah beranak baruk tak tauk kali.. hehehehe... especially mun kitak dah branak, tapi kitak belum umo 30 tahun... ahahah..

mun tempat ya sik private sik la mek maok juak koh... mek rasa lebih selesa dalam dance class daripada bersilat sebab dalam dance class ya sekda org laki terus. mek cita2 nak bukak kelas silat or aikido someday for women only, org laki sik boleh nengok... lebih selesa nak blajar bah...

emazens said...

kmk mok juak!!!!

tauk sik!! tek kamek walking sorang2 di pustaka, last last join senam robik...

brp yuran kelas tok?? bila bila?
saya berminat lah...

MakModen said...

Ema,

Best eh!! ehehe.. kelas hari Sabtu 3-4ptg. walk in rate RM15, monthly rate RM50. mun tak dtg and bayar RM15 and then decide after class hari ya juak to enroll monthly, kitak just bayar balance RM35... bukak tak website tok. nya kat jalan kretapi... See you Saturday! sik sabar mek eh.. hehe... best best.. da geng!

QasehNoorLaila said...

hehhehe..kmk honestly nang nga belly dancer as a beautiful art of body gestures..ktk nang berani mencuba sesuatu yg adventures bah..mek sikda nga ya sesuatu yg salah..heheheh..cem merajuk jak dgn kmk tok...huhuhuuh..fhm mek minat ktk..kmk sikpat imajin dirik pn..sori mem,mek sikda la nga ktk singit..hehehe...jauh skali koh..gk pn u deserve 2 giv ur self a compliment...sori mem..

Anonymous said...

ala... mek sikpat Saturday.. Class Add Math mek dari kol 1 - 4pm.. Giney tok..

kitak dapat switch ke ari lain? kmk sikpat Friday & Sat. ada kelas..

kitak sanggup sik tukar ke Wednesday?

Kmk asa mok start as soon as possible, coz mek sik mok kitak dah nait kelas, kamek masih beginner. dah mek nang sik pandey bertandak...

apatah lagik mok berbelly dance..

next week boleh mek start!

Ema

MakModen said...

Qaseh,
ehe.. sekda bah.. ilek2.. mek paham pa maksud tak.. hehe...

Ema,
kamek pun mitak kelas hari rabu 6-7pm reya.. tapi nya madah kelas ya dah full.. sebab ya nya bukak kelas sabtu... ada sigek gik time yang ada, selasa 9-10 pagi.. tapi kan time keja ya... mek pun mok jak mun turun kelas 2 kali seminggu.. sejam seminggu cem sik puas jak.. hehe... coba tak rondeng ngan Serena... 012-8083005 nombor nya.. pujok2 tak nya.. hehe.. ne tauk pande dapat.. dapat mek turun 2 kali seminggu.. mek hari jemat sikpat bah.. kelak mek try sms nya juak.. aok.. minyak dah datang.. huhu.. ekperimen!!... tak mok coba? abang mek ada jual botol kecik.. RM20 jak.. lak mek tanyak nya ada sik nya minyak ya gik.

emazens @ working mom said...

Eyh, kmk indah contact Serina.. Kitak lah, kitak dah jadi nya pun student. Kamek kompom jadi mun dapat.. Mun kitak dapat ngato, (PLEASSSSEEEEEEE).. kita duak jak squeeze in that weds mok? PUJOK kan instructor kitak ya.... inform kamek. mek datang terus.
Minyak? mek dah reserve ngn bang Pesal!!!! hehehehe.. tgh nunggu delivery tok!

Anonymous said...

giney tek? ARI TOK ARI RABU!

ema

MakModen said...

ema..
sorry2.. lupak mek nak madah ngan kitak... kamek ada tanyak nya sabtu ya tek.. coz kamek mok join juak wednesday, dapat mek 2 minggu skali nak.. nya madah, sidak nok kelas hari rabu ya dah advanced dah.. walaupun daknya maseh stage1, tapi daknya blajar dah jauh.. susah mun newbie nak join katanya.. terpaksa la nunggu next intake... sayang owh... mek cem sik puas jak sekali seminggu...

------------------------------------------------------------------