Friday, June 12, 2009

Interview

Alhamdulillah... sik tentu ku tido malam tadik kotan tek nabes nak interview ritok tek... dah la laki ku balit hari rabu ya tek mbak sakit mata... pagi2 gik mata ku sebelah dah start mirah...



tapi waktu ku interview ya baruk sebelah mata jak mirah.. jadi kotan ku mok first impression bagus tek sak ku lelah k contact lens sebelah mata jak... (nendak penin palak) sebab aku sik confident ngan dirik mpun bila k cermin mata... cermin mata ku dah 10 tahun masok 11 lom tukar2... haha... malas jak nak nukar... ku malas rasa tiap kali nak nukar cermin mata mesti ku rasa ku sik sempat dan sekda masa nak mileh... dah ku madah tek aku tok pemileh... tapi once aku dah decide.. aku stick to it... tangga... betapa susah ku mileh cermin mata ya dolok... sampei nak masok 11 tahun ku makei...

yang best nya lekak interview ya aku sik rasa jaik kedirik... kedak masa ku lekak interview di uitm... duak tiga kali ku interview di uitm setiap kali hati ku rasa kak kenak timpak lori pas ya. tapi interview kali tok aku pulang tersenyum2.. bukan sebab aku konpinden dapat... sebab the interviewers (5 orang) are all very nice people. very non-intimidating like most interviewer yang ku jumpa (macam selalu gi interview)

anyway, mun dapat pun aku happy mun sik dapat pun aku maseh happy. mun dapat alhamdulillah jereki ku ada siya... mun sik pat pun aku maseh dapat osaha ke lain bah... dan aku mula suspects that bukan nya aku sik suka jadi lecturer... aku sik suka jadi lecturer uitm.. kakakaka.....

Wednesday, June 10, 2009

Swinburne

shiohhhh... sidak Swinburne call soh attend interview hari Jumaat tok... cemni tukkkk..?! nabes gila rasa ku... lamak gila aku dah sik gi interview kerja.. hrmm 2 tahun dah kah owh? baju apa nak di pakei ku? dah la nok call aku ya speaking, mak datuk! punya la berdebu debu!

yalah aku reflect2 balit.. rasa cem terpaksa juak ku balit ke jalan akademik... yalah dah mok pindah tok mesti la sara hidup makin tinggi... yalah, sik kan la nak diam rumah parents gik... percoma2 jak kenak tuduh idup bergantung ngan parents. apa tek... aku kan 'sik kerja' kakya tiap2 malam ku turun ngajar ya apa kah....

aku bukan kuat ilak nak mileh... tapi pemileh juak.. hahaha... sik bah. you have to like what you do then only you'll be good at what you do. jiwa tenang dan happy juak. kelak la ku memperbincang kan 'soal hati' ku tok lagik. nak prepare hal nak interview tok lagik... siney kah ku ngkah dak segala sijil ku ya...

Saturday, June 6, 2009

Hafla


arh... sik tahan ati ku... aku nak gi hafla juak! aku dah beli kain k molah circle skirt... banyak juak kain pakei molah skirt ya... 6 meter skirt ajak. aku plan nak jadi Esmeralda kelak! huahuahuahau...

Tuesday, June 2, 2009

pindah randah

rasa angkut2 jak aku kwang kwit rumah mak ku ngan rumah 'baru' yorh... kali tok aku pindah keluar for good. cem sedeh jak. yalah.. lamak2 tok tek rumah parents ku ya lah home based. siney2 pun aku pegi tetap balit siya. salu jak pindah randah di KL nun, tapi bila balit Kuching tetap balit rumah parents ku.

dan tok lah aku pertama kali keluar pindah dari rumah parents ku angkut semua barang ku. mun dak selalu barang ku parking lem stor mun aku gi blaja sinun... k balit cuti ada la. kepak eh angkut barang... banyak juak barang ku...

aok... ku sempat juak... 21 haribulan tok kelak ada Hafla... Hafla tok cem party sidak belly dance la.. di studio ya juak, students siya ajak. dress up and molah persembahan la ekot group kelas masing2... best! kakya nya ada workshop k belly dance freestyle juak.. ku rasa cem mok gi jak.. hahah...
------------------------------------------------------------------