Monday, August 10, 2009

Signal Mirah



nak ngerepak kit... ku sik paham la.. kenak wujud nya manusia yang suka lampu signal kereta wana mirah? heran ku.. macam la kacak gilak. bodo.

nombor satu nya sik kacak ne. mo duak signal ya sik nampak bodo... (bukan sik nampak bodo, baca: sik nampak, bodo! <-- di tujukan khas kepada yang molah lampu signal moto wana mirah)

aku salu terkejut leh orang tang ada2 jak tukar lane.. sik prasan lampu signal nya on. paham sik wana mirah ya maksud nya brake? mun kita derep di jraya banyak benda yang kita perlu aware sambil palak ta banyak melamun hal lain juak, sambil nenga radio sambil miker anak di rumah sambil miker slide k kelas lom polah sambil miker ingin nak meli E71 sambil kagum dengan mini projector (ku mok mini projector! cem ni tukkkk).

tauk ku mesti sapa2 yang ada molah lampu signal nya jadi mirah anok ku butak lewat gik sik nampak. nampak mena nang nampak. tapi response ya ada a bit delayed bah. sebab masa kita belajar memandu, kita dah blajar semua benda ya.. semua kaler dan maksud nya.. sebab ya org butak warna sik boleh driving... warna sangat penting dalam komunikasi menggunakan jalan raya ok, bukan bapak ko pun jraya ya!

so tulong lah... sapa2 yang bok nak entertain thoughts nak nukar lampu signal jadi mirah ya... tulong lah jangan. sebab urang nok derep kat jeraya ya bukan org mudak jak... ninek ku umor 81 tahun pun gik maseh derep ke jeraya ya mbak cicit nya raon (anak ku). orang tua ya bukan dapat di larang.. anak ku ya bukan dapat di larak. sal pagi2 nya bangun nya dah gi ambik kunci ngebeng tangan ninek ku mbak jalan.

dah. k... dah gik ku ngerepak.

No comments:

------------------------------------------------------------------