Thursday, December 17, 2009

Storm....

bukan blekberi k.

ku nak cerita hal Storm Riders ngan Storm Warriors tok. pa tek ku gi nangga Storm Warriors.. so kedung gik fresh ku nak ngerico. lamak juak dah jari jemari halus ku tok sik ngerico.

k, keoada sesiapa yang sekda ekot or cerita genre tok di luar bidang kuasa kitak org or kepada sesiapa yang dah sik ingat gik kah.. kerana cerita Storm Warriors tok sequel cerita Storm Riders yang keluar 10 tahun lepas. erk. 10 ka 11. whatever.

tok lah treler nya



aku cem sik pa minat gilak nak nangga cerita tok tek.. puas laki ku ngersik. pa malam ku malar tetido tgh nangga cerita tok. memang ku minat baca komik dak pendekar laut dan yang sewaktu dengan nya... sapa peminat komik akan minat cerita tok sebab nya ekot komik.

tapi aku tek nangga penjejak awan (cloud) tek rambut cem menempek jak. alu turn off. walaupun kira cem best la nya lawan2... tambah gik anak pak saok ya tek ngegeh nak mampus sa dirik nya kach gilak.. huh.. alu meluat ku nak nangga.

pendek cerita nya cemtok, ada la sorang pak saok tok. nya nak menguasai menakluk dunia (biasa la ya nak) dan nya ada tukang ramal. yang nya akan jatuh di tangan wind dan cloud. kecuali mun nya dapat nyoh nya duak ya sik sebulu bok nya tek selamat.

wind dan cloud waktu ya tek gik kecik tedah nya. mati la mak bapak nya kenak bunuh alu la nya duak tek kenak kidnap dan di besarkan oleh pak saok ya tek... di train jadi pahlawan nya, jadi org suruhan nya. (mun nak ekot logik, bunuh jak la waktu gik kecik tek... susah2...)

si pak saok ya tek nang la koat berlawan. nya ada sorang anak rompuan yang super mega la ngegeh sampey polah2 tido ku kotan menyampah nangga kengegehan dan kerasa kacakan nya tek...

cloud tok, org nya bengis, sik banyak cakap. mun nya mok nya terus ambik jak. sekda negotiation. cloud ya nok rambut curl warna biru ya.

wind tok gik maseh macam manusia biasa. maseh nak berpantun-pantun malu2 pusak ngan rompuan ya tek... ada la sor nya duak tek dating segala.

si cloud tok tek sik. nya men masok jak bilit rompuan ya tgh2 malam terus di *toot* nya jak. rompuan ya tek nok nama kenja kenja juak maka begerek ngan wind mok juak dengan rela hati di *toot* leh cloud tek.

si pak saok tok tek tauk nye duak ya tek minat ngan anak ngegeh nya. dengan licik nya di nikah nya wind ngan anak nya. alu la wind ngan cloud tek berkelayi. sekali berkelayi ngan pak saok ya tek juak ku dah sik pa ingat gik pahal.

dalam pak saok ya tek 'nembak' cloud makei kuasa batin nya nak, anak nya yang ngegeh tok block. alu nya kenak dan mati.

pendek cerita alu wind ngan cloud join forces dan munoh pak saok tok tek. abis cerita.

ada juak cerita nak?

ok. sambung cerita Storm Warriors

tok treler nya



hrm. pa mok kata owh? komen ku.

kali tok tek nasib bait juak nya tek sik berebut rompuan gik. mun sik ya muntah lem popcorn laki ku di panggung. pas ya. rambut nya duak kacak gik. heheh. sik la menempek cem wig lem cerita first ya. owh. special effect nang best. macam nangga komik berjalan jak.

tapi. character rompuan ngegeh nok raskach gila ke dirik tauk ada. kali tok tek gerek wind. leh nya malar tukar email ngan rompuan ya. bok temu tek cek2 rompuan ya kach. sayang nya ngegeh.

ku suka character cloud lem crita tok. nya humble. sik bengis cem dolok gik. pi nya tetap sik byk cakap. ada nak waktu nak lawan2 sidak suka kakar2 megah hal dirik eh. nya sik. sungguh pak saok ya suka loyar burok, sik sempat ortu ya nak loyar dah di bantey nya. ku suka kusuka.

hrm... si wind ya. lemah sa nyawa ku. cerita tok. disapointingly sekda jalan cerita. mun agik setakat nak nangga special effect ang gambar and persembahan yang kacak, be my guest. but sekda jalan cerita. opening best. closing hampeh. cerita doesn't make sense.

nasib bait si cloud ya tek sik suka ngan sapa2 especially ngan rompuan ngegeh ya. huh. makin kat ending cerita, nang ampuh la rompuan ya tersuak suak ngan dirik nya. rasa nak ku pangkong jak rompuan ya.

ish. oleh kerana jalan cerita doesn't make sense. aku maseh blur cemne nak cerita apa senar nya cerita tok.

mula2 ada pak saok baru konok tek kuat gila babas. tapi nya tek side story ajak duhell.. konok climax cerita tek wind and cloud lawan sama dirik sebab wind tek dah kenak rasuk setan sebab oleh kerana nya mok jadi kuat nak munoh pak saok ya nya sanggup nyerap kuasa setan. giya2 la.

sampey nya kenak rasok pun tek, rompuan nok ngegeh tek berharap demi kekuatan chenta nya dapat nyedar wind dari di rasuk tek nak. skali kenak bantey. haha. gik asa.

dah ya jak. klak ku nyambung. (mun mentimun) bateri netbuk ku dah sikit. ku malas nak carik siney ku ngkah wayar nya. lak mun ku nyambung ku nyambung ngerico lem post tok juak.

k chow loks. haha.. ku suka cloud lem storm warrior. nya jak satu2 nya elemen yang mean business lem crita tok. nok lain2 semua hampeh. wakaka.

No comments:

------------------------------------------------------------------