Monday, January 4, 2010

She is no Cinderella...

Hoke. Seperti yang di janjikan ku nak cerita alkisah pengembaraan mek org pengilan nikah seorang puteri dari kayangan eche kejerons nya aku!

Sik banyak kesah senar nya, mek orang jak alporetan innalkejerons gi pengilan malam akad nikah 1hb ya tek di rumah ya di mana aku telah parking di tanah yang bechak sbb hari ujan dan tayar motor ku terperok lem tanah.

Sik duli juak tek. Tayar moto terperok lem tanah ya blakang cherita. Turun juak moto jalan gi rumah nya (jauh parking wo.. Nama lah kita rakyat jelata) bak kata Liau, 'cek kuku kaki lok, kereyak jak merempuh sawah padi' ahaha.. Not exactly her words, seperti biasa aku yang loba.

Kakya tek, havoc2 juak mek org nak begambar ngan penganten tek, sak jak ngak sigek shot jak oleh. Pulang2 jak org dah sunyek, sidak abang2 RELA (abang? Sedar lah dirik kit oi) telah pulang jua dan kamek org yang ayu berbaju kurung nok tapeh dah cekelet2 kenak tanah sawah dah mati akal cemne nak nolak moto ku yang maseh terperok lem tanah ya. Mun ku sik bunten tek, dapat juak ku jadi incredible hulk... Ahah.. Nasib bait Liau duak Rudz parking dekat dgn mek duak Kate. Sik la juak mek duak terkedu gilak...

Mujurlah juak ada duak org good samaritan bersomet bermotosikal yang aku beliang ati juak daknya berenti tepi jeraya nak nulong ku piker nak merampok mena2 nulong mek org nulak kreta ya sementara ku reverse. Nasib bait juak tanah sawah tek sik la bechak gilak sampey molah pattern polkadot kat baju daknya semua. Mun sik ya nak ka ku terpaksa belanja dakya semua kfc...

So sekian adventura mek org di waktu akad nikah nya. Reception bersanding? Sebab reception ya malam tadik nak, ku gik maseh itok dengan kecantikan sang puteri.. Eheh.. Ya ajak cerita. Sekda cerita lain. Happy times, happy times.. Lamak sik nemu geng bas skolah bah.

Shioh.. Mek org nang kawan dari jeman tadika bina marek eh. Seriously. Aku maseh berusaha mencari album tadika ku yang hilang ya. Kotan ku takut nya ilang siney ndak ku nyimpan nya. Sikpa. Ku tauk album ya maseh ada somewhere. Ada jodoh ku nemu nya, siap jak kitak org kwn2 ku.. Gambar rongak tak org akan ku paparkan ke dalam fesbuk. Hehe...

Dengar gik nasyid Qattrun Nadar (epit, cemne spell nama ya, sik tauk mek eh) shioh... Jiah nang nangis la. Tapi nang sedeh+terharu+gembira+ntahpagik rasa nenga lagu nasyid yang maseh sama, yang penah mek org nyanyikan jua di suatu masa dahulu.

Aok, aku bukan geng nasyid. Sora ku sik kach. Aku ingat da join kejap masa jah 5 ka jah 6 ya pun k merami tubuh jak. Masa skolah menengah sebab ku main kompang k sidak nya. Tapi masa skolah rendah/menengah aku salu nenga daknya (pengantin included) nasyid lagu2 mlm tadik bah... Bergenang aek mata.

Ah pa gik. Azam ku tahun tok. Ku nak carik album tadika ya sampey dapat.

2 comments:

Rudy said...

aih tetingal perauk aku tek duhal..hahaha.reya da nengar jihan mok kawen..well ada juak nanga kawan2 kat FB kau

rudz said...

nang best dan cukup lengkap ceta ktk Milah....dari kisah majlis akad nikah sampei mlm puteri kayangan ya..nang sweet memories....

------------------------------------------------------------------