Monday, January 25, 2010

Tersebut alkisah hikayat sang mimpi...

Crita tok berlaku dlm beberapa minggu yang lepas... Aku ada seorang kenalan yang panjang sejarah nya lem hidup aku.. Pendek kesah nya dah sekda kaitan dalam kehidupan seharian ku gik..

Aku pun sekda la ingat2 nya, sekda gago mok carik tauk pasal nya, sekda tertanyak2 juak apa kabar nya.. Nang lansung sik terlintas dlm fikiran.. Tapi dlm beberapa minggu, dekat nak tiap2 malam ku mimpi nya. Sik perlu nya jadi pelakon utama lem mimpi ya, tapi dia hadir dalam mimpi.. Echewah!

Anyway, pun aku sik ambik pot. And mimpi2 ya persisting. Almost every night nya menyampuk lem mimpi ku. Apa kah? Kotan dah salu gilak ku mimpi, dan mlm last ku mimpi nya, ku kakar ngan bini nya, bini nya tek konok buntin dah sebulan lebeh.. Anak laki.. Nama la mimpi, baruk buntin sebulan pun dah tauk laki ka pompuan ka.. So sebab lepas mimpi ya aku pun akhernya ambik pot dan mola merasa poret tentang nya..

Punya la aku search n search lem fb, sik juak nemu. Ku google sik juak nemu. Dah sik nemu sik juak ku lalek tek.. Nok udah udah la nak.. Tapi maseh juak poret jak nak ambik tauk.. Ntah macam ne, ku terserempak dgn sigek nama yang berkaitan dgn nya dan cekidout.. Rupa2 nya..
.

2 comments:

MakModen said...

Aih.. Putus indah email ku.. Terpaksa sambung rah komen.. Malas mok masok dashboard k fon.. Ahaha.. Anyways... Rupa rupanya... paduhal tek, nya dah ada anak, umor baruk la lem sebulan lebeh, and laki anak nya... Yah.. Sik tajam apa firasat ku. Maka betapa la aku sik ambik pot pasal kehidupan nya. Lansung sik terlintas di fikiran ku, paduhal lamak dah urang nyeruk aku nangga gambar anak nya..

Aku tek pun satu juak, ntah bila masa kah aku add profile itew lem frens list ku.. Serius ku sik prasan.. Masa ku poret spying on profile ya tek, aku miker, ''aih terrer juak sidak tok, semua dpt tangga leh public profile nya'' nok nama bengap eh, mun dah sekda button add as friends atas ya, dah lem list lah ya.. Tapi nama dah antaps men add2 jak org yang add tanpa poret cek profile nya nak.. Sik la ku prasan bila masa ku add nya... Buduh.

Kesimpulan nya, sekda kesimpulan.. Brani kitak org nak macam2 ngan aku.. Lamak ku buntin tok ku dah jadi bomoh. Dapat tauk hal org tanpa ngecek fb... hahaha...

QasehNoorLaila said...

hahahhahah...buleh tahan mem tok lama2 berbadan duak..leh mek nyuh nenung tok..hahahha..lucu n best post entry ktk kali tok..2 thumbs up!!..

------------------------------------------------------------------