Tuesday, February 2, 2010

Party of the Year (so far...)

Tok ku nak menceritakan pakei ingatan kepada smua yang ada attend party ya.. Karangan tok di polah sejurus lepas party dan gik maseh fresh di ingatan.. Mun ada salah silap tolong betulkan yer...

Mula2 skali gambar ku semua haprak. Ahaha... Nunggu sidak lain upload gambar lem fb... Afiq (kazen ku yang macam kembar Jehan Miskin ahaha.. Mesti nya sak ati) duak Didi jadi mc, nazim (adik ku bunsu) baca doa. Lawak li jak. Nazim makei vest. Didi nunggah nazim the bellboy baca doa. Pas baca doa, speech dari ngah bujang (yang sponsor majelis), n then speech dari ngah milah (bday girl), pas ya main video gambar2 ngah milah dari gik kecik. Intan molah nya... Nang pande intan.

Abis video, mek org semua anak2 buah di suroh nait on stage lagu happy birthday, liyas adik intan bunsu main violin, sidak ngeluar kek. Kek turns out kach juak, wpun sik seperti yg kmk org bayangkan (nok mek org mok ya kach agik).

Pas ya ku gago ngan mkn jak. Ku lapar aih. N sidak gago gambar2.. Pas ya 3rd dish, ku nyapik amr mam, sik piyan ku nak ngambar.. Wpun ku mbak camera. Aok sambil2 mekrang mkn ya Adie (adik ku) karaoke... Itew merupakan suatu kejutan yang besar kepada semua sbb adie tok very reserved org nya, stays in the background, mun nait stage pun men guitar, sik la lagu.. Totally the opposite of Afiq (nya duak sama umor) Ahaha.. Lawak. Sik penah nenga nya belagu waima lem jamban time mandik sekali pun.. Semua benda yg sik pernah di lihat berlaku mlm tok.

Bang pesal (abang didi) gik, dtg makei baju bini nya (tema black n pink bah).. Rela nya k baju bini nya dari nya beli baju pink. Wakaka..

Aok, lagu di mbak adie mlm ya... Siapa bilang gadis melayu tak menawan. Ahahaa.. Dah la sora nya dalam, tapi bila note tinggi sampey juak sora nya.. Hahaha.. Pa gik mek org, bisin menyorak dentist! Dentist! Pa adie baruk begerek bah kinek tok. Nang gik baruk da gf setelah sekian lama single, ger nya laja ambik dentist... Bukan sigek lagu jak.. Brp kali kah nya lagu mlm ya..

Mek org gago mkn2 jak. And then dah nak abis dish, game bermula. Ada duak team, team laki, abang ku, nazim n bang pesal. Team rompuan aku, kak lynn n aifaa. Game ya tekak gambar baby kazen mazen mek org dan jwb soklan yang di paparkan. Ada talian hayat juak. Sidak laki mileh usu mael ku, mek org mileh anjang a'ok. Pi mekrang menang tanpa talian hayat.. Haha.. Grup nok kalah beserta talian hayat nya kenak hukum, hukuman di tentukan leh mekrang grup menang. Mekrang soh daknya tandak poco2.. Hahaha..

Pas ya cabutan bertuah. Rah seat ada sampul, sapa ada nombor jak menang. Ada 3 nombor jak. Laki ku dpt 1st prize. Cash moni. Eh, ku lupak, cabutan bertuah dolok.. Bok mekrang main game tek.

Pas ya 2nd game. Game carik item. Tok melibatkan semua org. Setiap meja antar wakil, wakil mekrang tek abangku. Wakil ya tukang ambik list item dan mbak item ke depan kat stage. Se table mekrang ialah aku, laki ku, adie, nazim, abangku, bang budi (laki kakak ku), kakak ku, ihsan(anak kakak ku) and farah.

item2nya (yang ku pat ingat la)
guitar
tomato
handkerchief
yellow socks
pink candle
necktie
a pair of glasses
pacifier
foreign money

dpt item dpt markah, sik dapat item tolak markah. Nang la semua kedak miak kecik berjeram carik brg. Masa ngak 2 menet. Grup mekrang jak ada pacifier.. Ahahaha.. Tp ada lem 4 grup la seri markah. So sidak nak menentukan sapa menang, sapa dpt mbak item ke depan dolok nya menang, sigek gik item. Topi aji.

Huh! sidak nang kedak apa nerpak meja ninek ku. Nang gila sidak ya. Ngah bujang main sambar terus topi ya dari palak ninek ku kwang ajau li jak. Sidak nang berebut la ngan topi ya alu mbak depan. Maseh juak ada dispute madah men rampas or what so ever. So carik sigek gik item. Black bow tie.

Haha ya sidak nerpak sorg waiter tok. Siyan ngan nya.. Muka panic li jak.. Hahahaha.. Waiter lain waktu sidak sik prasan nang berekot lari eh bertapok.. Ahaahahaha.. Ganas li jak mekrang..

Pas ya, best dress sik salah ku. Lepas best dress, aok, every family di suroh nait on stage, 'catwalk' dgn music la konon2 dan posing begambar.. Dan best dress family (family yang paling ekot tema black n pink) ada hadiah. So bila nak menentukan winner, sidak bersorakla. Family ne kenak sorak paling nyerin menang. Tapi family mek rang and family dak bangpesal seri. Apa tek, daknya molah aksi 'so you think you can dance?!' alu terkeluar tajuk alu... Terpaksa rematch.

Nait on stage, battle of dance, mekrang semua tandak ekot music, music berenti sidak sebelah (family kaklynn) gik lawan. Nang lawak la.. Ngan amr2 skali tandak.. Pi maseh juak seri. Mencik li jak, aku dah kepak dah. Pas ya tunggah cekgu sebri, mek rang ekot nya tandak cem poco2. Yoh, dah la lagu nya panjang. Ku nang kepak eh.dekat nak abis lagu ku dudok jak tepi stage ku dah sik kongang gik.

Mun ekot tek family mekrang menang, tapi disqualify coz laki kakak ku bang budi malu bertapok blakang stage sik ekot tandak.. So sidak kak lynn la menang. Bodo li jak. Haha.. Kepak gila nyawa ku.

Pas ya abis la rasa nya, sapa mok karaoke gik sambung gik, pi nang dah kepak la mekrang so sorang demi sorang la nak pulang, salam2.. Sambil2 ada org sambung karaoke.. Bgambar..

Dah sekian saja report saya.. Sik best cerita k belog. Best gik crita k mulut.. Hahah.. Nang lawak la mlm ya.. Dan kach juak.. Semua k black n pink...

3 comments:

Faizal n Fashitah said...

Yobihh panjang critaa.. belaer-laer jak bigik mata mek baca tek..

MakModen said...

aiseh... nya ya... lamak sik nemu... makseh mok maca... eheh...

M@iRaB@bY said...

wah..ada luggage kat depan ya makin laju juak kepak ktk..apa kabr kinek tok?lamak sik ngabas blog tok

------------------------------------------------------------------