Sunday, March 28, 2010

Mainan Perasaan

Rajin ku update dudi tok ho.. Kelak2 sunyek kali, bila kak branak.. Kali jak.. Since dah dpt nak berblogging dari fon nang wajar lah ku rajin update.

Kali aku tok kuno-minded kali lah. Dolok b4 dah jadi bini org dah jadi mak orang, mun ada laki suka ngan aku, dan aku dpt tauk dan aku sik mok gerek ngan nya, aku sik mok layan nya terus. Cem, kawan pun sik. Sebab ku sik maok nak memberi harapan kepada perasaan nya terhadap aku yang sikpat nak ku balas. Aku sik maok nak main perasaan nya. Waima nya madah nya sik kesah, kita kawan jak, tapi bagi aku selagik aku berdampingan ngan laki ya selagik ya ku merik harapan ngan nya waima sebesar zarah.

Yalah ku madah ku kuno-minded. Ku sik paham giney ada rompuan yang dah tauk laki ya suka ngan nya, still daknya layan, 'as frens' konok. Ya jelas2 main perasaan laki ya. Tambah2 gik mun bukan setakat kawan jak, tapi, 'teman tapi mesra'. Cemne ya owh?

Ku rasa lah, tok dari fikiran org kuno-minded cem aku lah, aku sik advance-minded cem orput. Orang cemtok suka kenak suka owh. Suka kenak kepong. Suka ada org suka ngan nya. Nya rasa nya best kenak suka, kenak puja kenak kepong, being wanted. It stroke their ego. bukan rompuan jak da gya.. Laki pun ada juak.

But i just feel its not fair for the other party. Sure, mun nya dah madah nya ada gerek ka, that nya sik mungkin bersama ka, org nok dah kemaruk di lamun cinta ne ada putus asa... Of course bila ujong2 org nok cinta nya maseh juak sik dibalas ya frust, salah daknya dirik pun yang carik penyakit... Tapi aku yang kuno-minded tok tetap rasa org nok kenak suka ya still melayan or flirt or 'teman tapi mesra' ya sama juak salah. Tapi yang paling best nya, sidak tok sik rasa daknya salah. Kerana secara 'jelas' nya nya sekda merik harapan. Paham sik tak urg pa cerita ku tok? Haha.. Berbelit2 jak.

To make it simpler, mun kita jatuh suka jatuh hati ngan seseorang, adakah kita mok:
a) org ya terus terang madah nya sik mok n lari dari kita
b) org ya layan kita, flirt lite2, tapi sekda niat mok ngan kita...

Or yang paling terok skali, nok jenis talam duak muka pun...

C) depan kita manis mulut nya berbicara, sugar-coat everything, tapi blakang kita mulut nya nganok, mak aih bukan main gik!

Laki ku penah suka ngan org B4 nya jumpa aku, dan org ya layan nya as 'frens' kawan, pi ada di selit unsur2 flirt in between. Laki ku aware that nya bertepuk sebelah tgn, so after nya puas2 hati nya 'kawan' ngan rompuan ya nya stop b4 nya hurt himself la. Gud for him. Pi ku pande sa dendam ngan rompuan ya, wpun semua tok berlaku sebelum kehadiran aku. Cem rompuan ya asa best lah nya (dolok) laki ku suk ngan nya...

Aku ada kwn pompuan juak yang suka ngan sorg laki yang main tarit tali ngan nya. Sometimes org yang dah fell in love tok feelings nya vulnerable bah... Nya lebih inclined to believe that nya ada harapan ngan org yang nya simpan hati ya. Org laki ya nang kenjet la, nya tauk rompuan ya suka. And when she's hurt and stop contacting him, org laki ya gik kenjet carik nya.. Walhal org laki ya tetap juak sik mok nak membalas perasaan nya.. Suka jak kenak suka, kenak kepong and kenak puja bah.

Pelek perangey org cem tok owh? Sik pelek la kali... Kali aku jak yang kuno-minded kali nak?

1 comment:

Faizal n Fashitah said...

Orang zaman nektok dah ngekot perangei pusak ba hoh. Kedak kitak nangga pusak taem musim mengawan eh.. bila kenak kepong.. suk. Bila pusak laki dah dapat, ngeraong.. ehehe..

------------------------------------------------------------------