Thursday, April 8, 2010

Hidup ku Sebuah Thriller

Serius. cerita aku recently best agik dari cerita Dyesebel. aih. bila jak masa crita Dyesebel ya pande jadi thriller owh? yah.... mun kitak org nangga muka Mother of Pearl (M.O.P) nya idup2... mesti kitak org sikpat tido sampey tiga malam takut ngan mimpi ngeri...


okeyh... nanti saja kita fikirkan...


aku nak pegi meli hamster. pegi ke animal kingdom, hamster daknya dah abis the previous day. so raon ke amazing pets (jaoh li jak) sekda juak. daknya nak halah2 jual asuk jak2 siya. well, atleast aku dah ngecek. so last2 ku gi la ke petzone... ada sekok hamster tok kiyut... nya adalah Jorro versi hamster... pa bleh buat jak nya duak susah di suroh dok sebelah nyebelah bergambar... sik pande renah nya duak ya.. nak gambar sekok2 pun susah. apatah gik suruh bersusun tas krusi dudok renah2 org nak ambik gambar.



aku dapat shot tok pun sebab nya tgh mamai nak tido. lelah kak brekot sehari2 rah wheel burok nya. k. berbalik kepada thriller tek... pegi ke pet zone jumpa la si hamster tok.. beli la dengan segala keperluan nya tek. masok moto, mbak balit. sampey umah nak set up kandang (kandang burok dah 8 tahun k, aku beli back in 2002) aku bok realize henpon ku sekda. lom panik. kali gugok lem moto. or nya main hide and seek lem beg ku yang besar rumah ya... mun ngkah lori tanker lem beg ku pun boleh ilang juak.

cek lem beg. sampey terbalit beg ya. sekda. turn inside out literally. sekda. cek lem moto, ne tauk gugok debah krusi. sekda. soh maid ku call sekda ringing tone. aku dah mula gelabah. terus ku pecut turun ke petzone balit. tanyak pekerja siya daknya madah sekda daknya nangga. hadoh.. panik semakin menjadi2.

ku ingat last skali org kol aku masa ku on the way nak gi amazing pets. pecut balit siya. panik makin memuncak. sampey siya sekda juak. pinjam fon daknya nak call number ku. no dial tone. aku balit masok lem moto aku dah ngeraong. sejeraya2 k... mun tak org nangga muka ku lem moto time ya... kalah M.O.P

balit ke petzone agik. kali tok tokey nya dah dtg. tokey nya si Janet, geng cat club, masa ku meli hamster nya ada di kedei, dan aku waktu gi kedei ya, anak ku nunggu lem moto ngan maid ku. aku parking nang samseng la, almost nak nait ke lorong kedei dari jraya sbb sekda parking. Janet sempat nanyak ya moto sapa parking depan kedei nya... ku da la madah aku mpun. masa ku first gi kedei nanyak ada sik henpon ku, Janet gik kuar meli brg mkn. bila nya balit kedei, byk org kat kedei nya... so nya pun ekot aku parking samseng. bila nya kuar dari moto....

nya nemu henpon ku.

ya Allah... aku nang rasa nak ku pelok ku nya siya juak eh... lega hati ku!!!!! tuhan jak tauk betapa berharga nya fon aku ya... mun ku k nokia 3310 tek sik juak ku heran. mun ku k fon sabun ku pun ku sik pa heran gilak.. not just because of the price... aku k e72. email, fb, belog. calendar, contact.. shioh... nang nyawa la.... bahaya li jak info2 lem ya. sapa2 jak dpt ya boleh bukak email ku sukati. nok nama la ku blengos sik ngator security.

abis thriller bahagian pertama. bahagian keduak. (tok anti climax sikit) aku tek meli hamster k anak ku n pusak2 ku suk nangga... pusak ku sik nangga tibi.. sak nya la nangga hamster. mula ku ngkah lem kandang daknya...






k prasan sik no tepi kandang ya cem berselotep? nama la kandang lamak. dah longar. sebelah nya dah di gam ngan gam gajah. sebelah gik bok jak tanggal dudi tek. ku lotep jak tek.... mlm nya aku ngkah kat luar bilit pusak ku.. coz ny duak nok lem gambar tok di lepas mlm2... k hibur daknya tek piker ku...

pagi ku bangun subuh,


nemu kandang dah terbukak macam ya. hadoh. abis la hamster ya.. sekda can la nya. aku dah terpiker nya keluar dari celah pintu dah... mun nya di rusah pusak2 ku, mesti da bangkey nya somewhere... puas ku carik. sik juak nemu. lepas subuh ku piker2 balit... mun kat ruang tamu umah ku, sik munkin nya dpt dekik nait level nak gi ke dapo... (nak gi dapo level 1 step nait) hamster ya gik kecik... mun kak ruang tamu ya, pintu sliding door... paling2 pun nya tapok blakang krusi or blakang tv shelf.

cek2 tek mena juak. gik idup pok. panjang umor nya tedah. ambik ku simpan balit lem kandang alu bergagan minum aek... tedah li jak...



so sekian saja thriller saya... kesimpulan nya. aku nak gam kandang ya k gam gajah lok. eh salah. kesimpulan nya... God is watching us... hehe...

10 comments:

mr_abs said...

ehh. maseh ada ka cita dysebel ya o? buboy mati dah nak? alu x ngekot eh.

diat ceta ya sebab dysebel jak. marian apa namanya tek. hehe. :D

AmirFX said...

Haha... Lucu ada jak thriler2 part ktk ya... Kmk lok marek ada nginang hemster juak nektok dah inang rabbit jak... Kuat makan rabit kmk ya...

MakModen said...

mr_abs,

nang sah kitak kenj. Ahaha... Sekda bah. Sama la kita.. Nangga crita ya tegal Dyesebel jak... Nya kach owh? Kach gil... Sik la mek tauk buboy mati koh... Mati nya kah? Kamek lamak dah tinggal crita ya. Mek nangga last episode jak... Nok Dyangga jadi raksasa oltromen ya...

MakModen said...

AmirFX,

kamek lok inang rabbit konsi kandang ngan pusak mek. Gengsta rabbit ya.. Salu nya ngepong pusak mek.. Maka pusak mek double size nya... Dah la nya suka ngabis brg mkn pusak mek juak.. Mek rasa nya piker nya pusak kali... Dah mati nya kinek tok *tsk* ya mek sik mok inang rabbit gik. Nyawa nya puah gilak. Mun hamster mek sik heran gilak.. Umo nya nang pendek... Setahun duak jak lifespan nya... Rabbit lem 7-9 pusak 15-20...

Faizal n Fashitah said...

Haa yalah kitak. Jadi motip op de stori:
1.Thriller pertama = pastikan henpon ya dirantei rah geruk.

2.Thriller keduak = Pastikan kitak tido rah seblah lubang kandang ya ehek XD

egeh said...

thriller (1) ya nang gila thrill lah. mek dapat mejin nei upa gaya kitak masa ya. hishhh bahaya ehhh.

thriller (2) ya mek sik pat nak relate. maca pun cepat-cepat jak. gambar pun semadi nak nangga jak. sebab pa? mek ermmm gelik-ngerijik dengan pet ya. erkkk

Beautiful Stranger said...

cute hamster koh..

kmk ada inag tekurak tp tekurak dah ilang..huhuhu

setahun lebih dah dijaga..

lak try pet lain lah.

MakModen said...

odio,

nya lah ya.. rantey ke geruk jak hamster ya... sik henpon ya ilang... *aih*

kak egeh,
retinya thriller mo duak ya ngutik lagik la utk kitak... hehe...

B,
cute hoh... ngenang jak kandang lamak (nok mek beli back in 2002) ya geley2 sik tauk pa nak polah... beli jak hamster k berik tugas ngan nya... nak meli tekurak pa nak polah nya ngen wheel ya...

☯❤Embun Malam❤☯ said...

dwarf hamster cuteeeeee... tp nya mancar glak... dolok mek byk hamster... dlm 40 ekok mcm yaaa... dah ya tek mek ada pebret hamster dik mpun... ijan namanya matanya merah sblh... satu hari tek, adik mek ikat getah amoi rah geruk nya nya... konon mcm mbak asuk bjln... di takdirkan mati tcekik... sejak ya mek xngengon hamster gk... sedihhhh... aria ada sekok jk tinggal dr byk2 nya... ya pun melari dirik ntah ke siney... dah arwah kali... huhuuuuuu... mek asa nk nginang hamster balit koh... hmmmm...

adoheh said...

Kiuttt emster yaaaa. Ria kamek ada juak emster sikok, tapi kenak curik urang koh. But still, pusak is my feveret animal lahh (espeseli pusak ngegeh & lawak keke).

------------------------------------------------------------------