Friday, August 20, 2010

I am now officially a mother of 2...

Hai rakan-rakan bloggers sekalian!!! Yerh.. Ceria li bunyi.. Belog2 kitak urg la yang menceriakan hari2 amben ku... Aku maca belog via rss reader jak and makei fon sementara anak ku nyusu, dan memandangkan tiap kali ku nak komen, banyak gilak songeh fon browser ku nak bukak actual belog kitak urg, komen ku simpan dlm hati jak...

K, tamat pengenalan. Last ku update, aku sgt marah sbb sikpat cuti dan org2 yang kakar best gilak daknya terrer branak normal... Well.. Berita baik nya, aku dpt cuti (pas raya bok keja! Wee hoo!) dan aku selamat beranak secara normal tanpa dikerobok leh nurse di masa yang sik sesuai. Dan nang juak ku hampir2 nak terberanak di rumah! Wahaha.. Sampey normah kol 2.50pm, sidak normah call docWong, doc sampey lem kol 3.10-15pm gya, 3.24pm anak ku dah keluar... Hehe.. Gory details? Lak ku nulis lem website akan dtg.. Hoho tungguuu...

Alhamdulillah semua selamat bait la... So nyaman gik branak normal compare ngan c-section... Seriously. For those yang considering c-section sengaja-ngaja sbb takut ngan sakit branak, takutlah kenak belah perut ya.. Ya jauh lebih sakit.. So many cons yang ku dpt cerita tentang c-sect. Unless k nyelamat nyawa... I mean mun dah sekda pilihan agik... Nak elaborate gik? Lak lem website.. Website dari wanita untuk wanita.. Org laki sik perlu la maca.. Ijo muka mbak mabok lak..

Nang lamak gila ku sik update eh sampey sik tauk gik apa mok tulis... Aku tok banyak gilak ambition.. Semua ku mok molah... Belogsss, websitesss, jahit baju anak ku k raya (lupak mok ucap slamat posa, sbb ku sik posa hohoho) sambung phD.. Haha.. Yalah kotan lamak dah sik asa cem manusia.. Semua mok polah...

Posa aku serius sik mampu. Sampey tgh hari dah bergegar2 sa nyawa... Kelak ku coba lagik. Kenak sik mampu? Well, anak ku maseh tumbuh membesar dari badan ku... Kak lem perut, nya sambung gik menyusu.. Aku lapar all the time, aku minum cem onta, and yet aku kemeh 2 kali sehari jak dan aku kin kurus k... Sik malu ku ngakuk ku kin kurus sebab nya benar. Technical details? Lak lem website *nak halah2* tauk sik kenak? Mun ku nulis lem belog kakya sik rami org komen aku rasa sik rami org baca aku alu kecik ati alu patah semangat sik mok nulis lagik. Mun website, ku sik lalek gilak. Mok baca sela-sela lah baca.. Sik mok baca sik apa... Website ya gik dlm pembikinan.. Aku sik tauk jak ku nak nulis in english ka in melaya.. Campo2 jak.. Sukati aku la nak? Yah..

Ku rasa ku mok coba la.. Coba update belog se kerap ku update status fb ku *yerh, bior bonor*... Aok.. Ku ada twitter eh.. @jamilahhaneef mun tak urg ada juak, follow dan mention or DM ka.. Pat ku follow kitak urg juak.. K, k? k? k?

Nang sungguh sekda arah tujuan ku update kali tok.. Otak ku gik rasa cem scramble eggs.. Lak ku update penoh berstruktur.. Time tok aku kak banyak gilak makan kueh bulan tek.. *apa kah* urm. Ku nak sor gambar anak ku kiut jak k.. Haha.. Anak ku kiut miyut sebab muka nya cem muka aku. Wahaha.

4 comments:

AmirFX said...

Kmk dah biasa melah perut ikan p cemne nak asa melah perut manusia.. aaaa.. *lepu*

farid said...

Alhamdulillah! Alhamdulillah! Tahniah! Tahniah!

shomell nyerr ... apa nama kitak baby?

pemiker jak upo ktk tukk ehh, bekerut jak bulu mansu nyo yo...

:D

.

oon said...

milahhh!!

tahniah dapat baby baru! nang nak benar juak statement tok:

"Anak ku kiut miyut sebab muka nya cem muka aku. Wahaha"

all the best!

MakModen said...

Yarabbiii... Dah setahun anak mek baruk mek perasan kitak orang komen sitok... Yarabbi yarabbi... Sa guilty eh... Kenak sekda masok email ada komen owh...? Pelek pelek...

Amir, yalah... Naudzubillah sik mek mok branak cesar gik eh...

Farid, nama nya Muhammad Asad Hamzah. Asad retinya singa... Mek nak merik namanya muhammad hamzah asadullah takut nama ya berat gilak... Kan saidina Hamzah gelaran nya asadullah, singa Allah... Hehe... Nya tok ngan abang nya kedak yin n yang. Nya yin abang nya yang. Nya cool, abang nya hot headed... Hehe...

Oon... Hahaha... Nang best statement ya owh wakakaka...

Sorilah mek reply tok nang dah basik. Bukan dah basik dah berkulat ajak... Dah jadi mumia kotan dah lamak tek...

------------------------------------------------------------------