Sunday, June 26, 2011

Insiden depan Kedey Bujang

Ok, marek ku nak hapdet sik kongang... Kamboh leh birthday Hamzah. Sebenarnya sik plan pun nak molah, agak last minit juak nak arrange birthday nya so during weekdays sik sempat la aku nak bercarik segala party pack and balloons... So pagi marek mek duak Amr la turun bercarik.

Amr mlm before nya tido aher... Biasala anak ya nang aek nya tido aher malam nang dari gik baby gik jenis sik tido malam. Serius sikpat di ator. Nasib time nya gik baby mama nya sik keja... Dpt juak ngintu nya malam2 hari... Hari marek nya bangun awal oleh krana kuat ati nak ekot mama...

Bila dah tgh hari ku nak singgah kedey bujang kejap, nak meli candies, kejap jak bah. Ku madah ngan nya kunci pintu, mama kejap ajak. Jap jak bah, siyan nangga nya dah kepak nak ngereh nya gi kedey bujang. Gik pun kejap ajak.

Skali ku balit moto nangga nya tido. Bah mati aku tok piker ku... Ku tauk nya tok tido macam ne bah... Di mana ada bumi yang rata, di situlah nya melabuh tido...














Oleh sebab hari yang tgh hari retak, panas beraq beraq, birthday adik nya kol 2.30pm, jam dah 12 lalu, party pack lom di assemble, ballons semua gik lem moto lom tiup, aku pun nyerao la nama nya dari luar moto... Enjen moto bukak, ekon bukak, ya la penjan tutup... Nya tek nyaman lalu la tido sik sedar dunia... So aku tek goyang2 moto, terkaong2, tertukuk2, heran la orang kerek kanan nangga apahal jak rompuan yang ayu tok berkelakuan ganas *haih*

Sorang2 la good citizen datang nak nangga apa kes aku tok... Suspek terkunci luar moto, tapi tek nangga ada nemiak dalam ya, lalu la situasi jadi makin sengit... Woah kin rami gik datang nak nulong... Nang best orang Kuching kita tok... Yalah rami ngerondong moto ku, ada yang nyerao nama anak ku, ada yang nukuk2 penjan, sama2 ngoyang moto nak gerak anakku bangun, ada nya ngeluar skills encuri moto *haih heh* lewat gik serami2 manusia nok ngerondong moto aku tek sorang pun sik pandey encuri moto? Haha... Baruk tauk bukan senang nak curi moto...

Aku... Toleh jeraya... Nangga jraya jammed sampey traffic light... Hadohhh... Mun kak lehot nengar cerita aku tok matiiii aku di kerepak nya lem derio... Dpt ku mejin sora nya... "yalah kita tok dik kakak, jangannnnn la sekali kali ninggal anak kecik sorang2 lem moto dikunci jak lagik! Bahaya tauk ko bahaya! Haih heh... Ko tek kachakkk?! Ninggal anak sorang2 lem moto?!"

Bila sampey tahap sidak dah ngeluar dak segala pisok dak geraji nak mabak segala getah penjan, ada nak mecah cermin... Aku madah opp! Colop. Colop.... Anak ku tido ajak kata ku. Nya bukan sakit bukan leput. Nya tido ajak bah, kaktok nya bangun... Dun worry...

Sik lamak pas ya mak ku dtg, adik ipar ku dah ada siya juak, so nya nunggu anak ku, aku nait moto mak ku nak balit umah carik kunci spare. Baruk sampey sengan roundabout adik iparku call madah dah bukak dah, anak ku mpun bangun... Hahahaha... Amr oh Amr...






Semua org kamboh ntam nya tido... Nang tido mati sik sedar2 eh... Nyesal juak ku sik ngambar tempat kejadian imarek... Tapi aku kagum la dengan semangat tolong menolong org kita di kuching tok... Terbaekkk!!! Hehehe...

P/s siney tuju papa nya? Papa nya gi ngail... Hehe... Yalah entingal sik nengar... Kali2 nya mesan JANGAN ninggal Amr lem moto sorang... Ya nama tulah... Yalah, kita tok manusia, mun aku sik rasa ya harmless sik kan ku molah nak..?

- Posted using my Ngegehness of Telipons...

4 comments:

cokobi said...

wahahahahahahahahaa...nang best anak kitak ya!!! nyaman2 tdo..sik nya tauk rami manusia pengilan rah lua keta..hahhaha..mcm2 olahhh

AmirFX said...

Mati kita anak tdo lam moto.. hahaa... Nasibnya sedar lepas ya.. Umas jak nyawa nangga org rami ngerondong nangganya lam keta..

MakModen said...

Haha... Nya nang salu tido kejap2... Tapi tido mati... Yalah peristiwa tok sik sampey sejam... Nya bangun ilek2 jak bukak kunci moto... Hahaha..

Mbok Ema said...

kakakakaak... nang bagus jiwa rakyat kuching tok..
tolong menolong bantu menbantu sampei nk mecah cermin moto..

nasib bait sikda papa. kmk kdg2 ada juak ninggal anak kmk dlm moto, tp screen belah driver mesti dibukak mek setengah... yalah, takut anak terkunci kedak tok...

kamboh ati mek maca. hahahah

------------------------------------------------------------------